-
Mljeveni bijeli tartufi, profinjene arome i okusa te ujednačene konzistencije idealni su za pripremu umaka, marinada, omleta, rižota, aromatiziranog maslaca i namaza s bijelim tartufima.
-
Sjeckani bijeli tartufi, postojane konzistencije listića i sačuvane arome, idealni su za posipanje i dodatno začinjavanje jela s bazom umaka od bijelih tartufa, mesnih jela, carpaccia, bruschetta, tjestenina i salata.
-
Mljeveni crni tartufi, profinjene arome i okusa te ujednačene konzistencije idealni su za pripremu umaka, marinada, omleta, rižota, aromatiziranog maslaca i namaza s crnim tartufima
-
Sjeckani crni tartufi, postojane konzistencije listića i sačuvane arome, idealni su za posipanje i dodatno začinjavanje jela s bazom umaka od crnih tartufa, mesnih jela, carpaccia, bruschetta, tjestenina i salata.
-
Pažljivo probrane gljive shiitake s dodatkom bijelih tartufa donose dašak egzotike u ovom jedinstvenom fusion proizvodu. Dodajte kremu kao samostalan preljev domaćoj tjestenini s jajima, u omlet ili kao začin kiselkasto slatkoj juhi, domaćem curryjuili razblaženu s malo maslinova ulja i balzamičkog octa kao preljev za salate.
-
Bijeli tartufi i sir Grana padano čine ovu kremu intenzivnim dodatkom u pripremi kompleksnijih umaka i namaza. Poslužite je zagrijanu kao samostalan dodatak rižotima, tjestenini i mesu. Možete je poslužiti kao namaz na prepečencu ili krekerima, razrijeđenu s malo maslinovog ulja i papra kao umak za grisine ili obogatiti umak za bruschette.
-
MASLINE S CRNIM TARTUFIMA Pesto od crnih i zelenih maslina obogaćen crnim ljetnim tartufom oplemenit će tijesto za vašu domaću tjesteninu, kruh ili njoke od krumpirova tijesta. Povezat će nadjev od svježih ili pečenih pomodorina s ružmarinom ili balzamičkim octom koje ćete jednostavno ubaciti u tjesteninu ili složiti na prepečenac. Isto možete dodati u sviježi kravlji sir zajedno sa malo soli te kiselog vrhnja i napraviti fini namaz za na hladni tostirani kruh ili krekere.
-
Crni tartufi i šampinjoni pružaju veliku mogućnost primjene u pripremi umaka, namaza kao i u raznim umacima koji se poslužuju uz meso peradi ili divljači. Pripremom slanih palačinki u čije ćete tijesto umiješati tartufatu, a nadjev pripremiti od kravlje skute s malo istarskog maslinovog ulja impresionirat ćete svakog gosta.
-
Bijeli tartufi i šampinjoni pružaju veliku mogućnost primjene u pripremi umaka, namaza kao i u raznim umacima koji se poslužuju uz meso peradi ili divljači. Servirati samostalno ili razrijeđeno maslinovim uljem kao dodatak tjestenini ili nadjevu za bruschette. Odličan dodatak mediteranskim umacima uz lagana mesna jela te temelj okusa za pripremu namaza i dipova za predjela i koktele.
-
UMAK OD RAJČICE SA CRNIM TARTUFIMA Od osunčanih rajčica s dodatkom crnog tartufa. Umak je potrebno jednostavno zagrijati i preliti preko tjestenine ili kvalitetnog komada kuhanog telećeg ili mesa mlade janjetine. Umak je idealan za brusschete ili kao finalni dodir u juhi od rajčice ili minestrone, modifikaciju hladnog gazpacha, u pripremi koktel umaka uz repove škampa ili koktel Bloody Mary.