-
Biska obitelji Rossi je tradicionalno rađena istarska rakija na bazi četiri puta redistilirane komovice od Malvazije istarske oplemenjene maceracijom listova imele (Viscum album). Krasi je duboka boja karamela. Bistra je i gusta, intenzivnog mirisa u kojem prevladavaju medene note, note višnje u čokoladi, te malo začinskih i travnatih nota. Na okusu je blago slatkasta, elegantna, topla, nježna i puna. Predložena temperatura posluživanja je 10 – 12 °C. Treba se poslužiti ohlađena i bez leda. Odlična za samostalnu konzumaciju ili sljubljenu uz odležane sireve i crveno meso. Na sobnoj temperaturi idealno se sljubljuje s vrhunskim cigarama.
-
Pelinkovac Epulon obitelji Rossi hommage je Epulonu, legendarnom Istarskom kralju. Njegova borba za slobodu protiv moćnog rimskog carstva ogleda se u borbi slatkog s gorkim okusom ovog elegantnog likera. Na mirisu dominira aroma pelina popraćena vanilijom, karamelom i citrusima. Na okusu je gorčina pelina delikatno uravnotežena bogatim notama citrusa, anisa, vanilije i karamela. Okrunjen je finim, slatkasto gorkastim i dugotrajnim završetkom. Preporučena temperatura posluživanja je 8 – 10 °C. Epulon treba biti poslužen ohlađen i bez leda ili s ledom, s korom naranče ili limuna. Ide dobro u kombinaciji sa suhim voćem ili kao digestivni napitak nakon bogatog obroka.
-
Teranino obitelji Rossi je fini liker od autohtonog istarskog terana, obogaćen maceracijom šumskog voća i probranih začina. U okusu i na mirisu, fortificirano vino (Teranino) prožeto je notama borovnice, šumskog voća i citrusa s laganim slatkastim završetkom note cimeta i klinčića. Vrlo lagan i pitak liker. Predložena temperatura posluživanja je 10 – 12 °C. Treba ju poslužiti ohlađenu i bez leda. Odlično se kombiniras desertima od čokolade ili slasticama od šumskog voća ili kao digestivni napitak nakon bogatog obroka.
-
Travarica obitelji Rossi je tradicionalno rađena istarska rakija na bazi četiri puta redistilirane komovice od Malvazije istarske oplemenjene maceracijom 15 vrsti mediteranskih aromatskih trava. Odležala je 6 mjeseci u barrique bačvama. Toplo žute boje sa zlatnim odsjajem i fine gustoće, u mirisu podsjeća na orah, bademe, lješnjak i kadulju. Na okusu je suha, topla s jako malom dozom trpkosti. Intenzivan i dugačak, ali lagano gorkast završetak. Predložena temperatura posluživanja je 10 – 12 °C. Treba se poslužiti ohlađena i bez leda. Odlična za samostalnu konzumacijuili sljubljenu uz ratatouille te jela od kuhanog i pečenog povrća.
-
Medenica obitelji Rossi je tradicionalno rađena istarska rakija na bazi četiri puta distilirane komovice od Malvazije istarske oplemenjene dodatkom finog cvjetnog meda. Zlatne boje meda i guste strukture koja se sporo spušta niz stijenke čaše, na mirisu otkriva note šumskog kestena i livadskog cvijeća. na mirisu otkriva note šumskog kestena i livadskog cvijeća. Na okusu dominira slatkoća, koja daje trajnost finog, elegantnog i zaokruženog okusa. Predložena temperatura posluživanja je 8 – 10 °C. Treba ga poslužiti ohlađenog Odlična za samostalnu konzumaciju ili sljubljenu uz deserte te slatko-pikantna jela.
-
Rakija u kojoj je spoj istarske tradicije u pripravljanju kvalitetne rakije i dalmatinske tradicije u pripravljanju suhih smokava (lat. Ficus carica L.). Pomno odabrane smokve stavljaju se u bocu, te se nadopunjuju rakijom, nakon pravodobnog odležavanja dobiva se rakija zlatno-smeđe boje. Istinski okus rakije i smokve ponosno nazivamo „mediteran u boci“ koji svojim okusom i mirisom daje naglasak na odvažan proizvod koji uz rashlađivanje postaje opsesija.
-
Liker od kvalitetne rakije komovice i bagremovog (akacija) meda. Nakon posebne procedure sjedinjenja meda i rakije, te uz pravodobno odležavanje dobiva se medica posebnog okusa i mirisa, nježne zlatno-žute boje, ugodnog okrepljućujeg okusa. Rashlađena medica je tradicijsko piće istarskih obitelji, te se konzumira u raznim društvenim prigodama.
-
Liker koji nastaje sjedinjenjem rakije i borovnica (lat. Vaccinium myrtillus) uz dodavanje šećera, također se i naziva borovniček. Tamno plava boja, sa maceriranim borovnicama unutar boce daje ugodan i osvježavajući prirodan okus borovnica. Naglašenost borovnica je usklađena sa rakijom te borovnica prevladava svojim ugodnim okusom i mirisom.
-
Tamno crvena boja višnje (lat. Prunus cerasus L. ), te njen kiselkast okus, veoma je privlačan i osvježavajući u raznim prehrambenim kombinacijama pa tako i u rakiji, poznat i pod nazivom višnjevac. Kombiniranjem višnji sa šećerom, uz osebujan okus prirodne arome dobivamo vrlo ukusan i mirisan liker koji je privlačan te vrlo osvježavajući. Skladnost rakije te okus višnji uz intenzivno prirodno crvenu boju kvalitetan je liker kojeg konzumiramo rashlađenog.
-
Voćna rakija dobivena destilatom fermentirane šljive (lat. Prunus domestica L.), uz pravilno odležavanje dobiva se kvalitetna voćna rakija nježno zlatne boje, koja ispunjava okusom i karakterističnim mirisom istarske šljive.