• Rakija Šljivovica NC

    10,99 22,99 

    Rakija Šljivovica NC je tradicionalna rakija vrhunske kvalitete, proizvedena od pažljivo odabranih zrelih šljiva. Njezin bogat i skladan okus čini je savršenim izborom za ljubitelje autentičnih domaćih rakija.

  • Rakija Smokva NC

    10,99 22,99 

    Rakija Smokva NC  je autentičan spoj vrhunske rakije i sočnih, cijelih smokava koje dodatno obogaćuju njezin okus. Ova jedinstvena rakija odiše mediteranskim duhom, savršena za uživanje u posebnim prilikama.

  • Rossi Amaro Istriano

    5,31 19,91 
    Amaro Istriano obitelji Rossi je fini digestiv rađen po bogatim recepturama starih talijanskih Amara. Dobro uravnotežen miris prožet je aromama bobičastih plodova, začinskih trava i korijena, a u završnici je pun citrusnih nota. Okusom podsjeća na zeleni orah, badem, encijan, mediteransko bilje i korijenje. Liker ima dugu i finu završnicu sa elegantnim citrusnim gorko-slatkastim aftertaste-om. Predložena temperatura posluživanja je 8 – 10 °C. Treba ga poslužiti ohlađenog ili s ledom uz koricu naranče. Odlično se kombinira sa suhim voćem ili kao digestivni napitak nakon bogatog obroka.
  • Rossi Biska

    5,31 21,90 
    Biska obitelji Rossi je tradicionalno rađena istarska rakija na bazi četiri puta redistilirane komovice od Malvazije istarske oplemenjene maceracijom listova imele (Viscum album). Krasi je duboka boja karamela. Bistra je i gusta, intenzivnog mirisa u kojem prevladavaju medene note, note višnje u čokoladi, te malo začinskih i travnatih nota. Na okusu je blago slatkasta, elegantna, topla, nježna i puna. Predložena temperatura posluživanja je 10 – 12 °C. Treba se poslužiti ohlađena i bez leda. Odlična za samostalnu konzumaciju ili sljubljenu uz odležane sireve i crveno meso. Na sobnoj temperaturi idealno se sljubljuje s vrhunskim cigarama.
  • Rossi Epulon Pelinkovac

    5,31 19,91 
    Pelinkovac Epulon obitelji Rossi hommage je Epulonu, legendarnom Istarskom kralju. Njegova borba za slobodu protiv moćnog rimskog carstva ogleda se u borbi slatkog s gorkim okusom ovog elegantnog likera. Na mirisu dominira aroma pelina popraćena vanilijom, karamelom i citrusima. Na okusu je gorčina pelina delikatno uravnotežena bogatim notama citrusa, anisa, vanilije i karamela. Okrunjen je finim, slatkasto gorkastim i dugotrajnim završetkom. Preporučena temperatura posluživanja je 8 – 10 °C. Epulon treba biti poslužen ohlađen i bez leda ili s ledom, s korom naranče ili limuna. Ide dobro u kombinaciji sa suhim voćem ili kao digestivni napitak nakon bogatog obroka.
  • Rossi Komovica Malvazija Istarska

    5,31 21,23 
    Malvazija istarska obitelji Rossi je tradicionalno rađena istarska Komovica napravljena destilacijom probrane komine grožđa od autohtone domaće malvazije. Redistilirana je četiri puta kako bi, uz kristalnu bistrinu i prozirnost, dobila svoju intenzivnu punoću i eleganciju okusa. Decentan miris sorte prati miris cvijeća, kore agruma i začinskog bilja. Na okusu je suha i ugodno topla, s dugotrajnim i mekanim završetkom. Predložena temperatura posluživanja je 8 – 10 °C. Treba ju poslužiti ohlađenu i bez leda. Odlična za samostalnu konzumaciju ili sljubljenu uz riblji carpaccio.
  • Rossi Loza Muškat Žuti

    5,31 21,90 
    Muškat žuti obitelji Rossi je tradicionalna rađena istarska loza spravljena od probranog grožđanog masulja najnijeg žutog muškata. Redistilirana je četiri puta kako bi, uz kristalnu bistrinu i prozirnost, dobila svoju intenzivnu punoću i eleganciju okusa. Punoću sortnog mirisa muškata slijede nota livadnog cvijeća te nota kruške i jabuke. Miris je trajan te harmoničan. Na okusu je suha, mekana i topla, s dugotrajnim završetkom. Predložena temperatura posluživanja je 8 – 10 °C. Treba ju poslužiti ohlađenu i bez leda. Odlična za samostalnu konzumaciju ili uz riblje salate.
  • Rossi Medenica

    5,31 21,90 
    Medenica obitelji Rossi je tradicionalno rađena istarska rakija na bazi četiri puta distilirane komovice od Malvazije istarske oplemenjene dodatkom finog cvjetnog meda. Zlatne boje meda i guste strukture koja se sporo spušta niz stijenke čaše, na mirisu otkriva note šumskog kestena i livadskog cvijeća. na mirisu otkriva note šumskog kestena i livadskog cvijeća. Na okusu dominira slatkoća, koja daje trajnost finog, elegantnog i zaokruženog okusa. Predložena temperatura posluživanja je 8 – 10 °C. Treba ga poslužiti ohlađenog Odlična za samostalnu konzumaciju ili sljubljenu uz deserte te slatko-pikantna jela.
  • Rossi Nostromo Gin

    5,31 23,89 
    Nostromo obitelji Rossi, prvi istarski craft gin, odaje počast istarskim pomorcima iz 19. i 20. stoljeća koji su u Istru donijeli okuse novog svijeta. Toplina i bogatstvo okusa odmah otkrivaju vrhunski sortni karakter ovog gina. Tipičnu aromu borovnice prate korijander i kora naranče, mediteranska nota ružmarina i suhog cvijeća kao i tragovi sladića i anisa. Osam puta destilirana malvazija daje ovom ginu onaj poseban, suptilni dašak Istre, dok neka ugodna gorčina s primjesom zvjezdanog anisa zaokružuje njegov specifični, dugotrajni okus.   Predložena temperatura posluživanja je 8 – 10 °C. Treba ga poslužiti ohlađenog ili uz najbolje tonike u kombinaciji s ružmarinom, narančinom korom ili 2-3 borovnice, ili s marmeladom od naranče i sokom limete. Dobro se slaže sam ili u kombinaciji s škampima s roštilja, kamenicama, raznim mesnim jelima, humusom, smokvama, pršutom ili lososom.
  • Rossi Teranino

    5,31 19,91 
    Teranino obitelji Rossi je fini liker od autohtonog istarskog terana, obogaćen maceracijom šumskog voća i probranih začina. U okusu i na mirisu, fortificirano vino (Teranino) prožeto je notama borovnice, šumskog voća i citrusa s laganim slatkastim završetkom note cimeta i klinčića. Vrlo lagan i pitak liker. Predložena temperatura posluživanja je 10 – 12 °C. Treba ju poslužiti ohlađenu i bez leda. Odlično se kombiniras desertima od čokolade ili slasticama od šumskog voća ili kao digestivni napitak nakon bogatog obroka.
  • Rossi Travarica

    5,31 21,23 
    Travarica obitelji Rossi je tradicionalno rađena istarska rakija na bazi četiri puta redistilirane komovice od Malvazije istarske oplemenjene maceracijom 15 vrsti mediteranskih aromatskih trava. Odležala je 6 mjeseci u barrique bačvama. Toplo žute boje sa zlatnim odsjajem i fine gustoće, u mirisu podsjeća na orah, bademe, lješnjak i kadulju. Na okusu je suha, topla s jako malom dozom trpkosti. Intenzivan i dugačak, ali lagano gorkast završetak. Predložena temperatura posluživanja je 10 – 12 °C. Treba se poslužiti ohlađena i bez leda. Odlična za samostalnu konzumacijuili sljubljenu uz ratatouille te jela od kuhanog i pečenog povrća.
  • Šljivovica Sempervivum

    5,99 14,69 
    Voćna rakija dobivena destilatom fermentirane šljive (lat. Prunus domestica L.), uz pravilno odležavanje dobiva se kvalitetna voćna rakija nježno zlatne boje, koja ispunjava okusom i karakterističnim mirisom istarske šljive.
  • Smokva Rakija Sempervivum

    5,99 13,29 
    Rakija u kojoj je spoj istarske tradicije u pripravljanju kvalitetne rakije i dalmatinske tradicije u pripravljanju suhih smokava (lat. Ficus carica L.). Pomno odabrane smokve stavljaju se u bocu, te se nadopunjuju rakijom, nakon pravodobnog odležavanja dobiva se rakija zlatno-smeđe boje. Istinski okus rakije i smokve ponosno nazivamo „mediteran u boci“ koji svojim okusom i mirisom daje naglasak na odvažan proizvod koji uz rashlađivanje postaje opsesija.
  • Šumsko Voće Liker Sempervivum

    5,99 14,69 
  • Teranino Liker Sempervivum

    5,99 13,29 
  • Travarica Sempervivum

    5,99 13,29 
    Istarska rakija usklađena sa pravilnim odabirom devet ljekovitih trava te sa pravilnim sazrijevanjem, dobiva se ljekovita rakija u kojoj se nalazi sklad aromatičnog i ukusnog okusa, blago zelenkaste boje. Trave koje se koriste vrlo su zastupljene u Istri te su njihova ljekovita svojstva poznata od pamtivijeka, te najviše dolaze do izražaja ako su macerirane u rakiji, također i ako su pravovremeno ubrane. Menta paprena (lat. Mentha piperita), Menta divlja (lat. Mentha longifolia), Ruta (lat. ruta), Ružmarin (lat. Rosmarinus officinalis), Mažuran (lat. Orriganum majorana), Stolisnik (lat. Achillea millefolium), Bosiljak (lat. Calamintha officinalis), Kadulja (lat. Salvia officinalis), Koromač (lat. Foeniculumvulgare).
  • Višnja Liker Sempervivum

    5,99 13,29 
    Tamno crvena boja višnje (lat. Prunus cerasus L. ), te njen kiselkast okus, veoma je privlačan i osvježavajući u raznim prehrambenim kombinacijama pa tako i u rakiji, poznat i pod nazivom višnjevac. Kombiniranjem višnji sa šećerom, uz osebujan okus prirodne arome dobivamo vrlo ukusan i mirisan liker koji je privlačan te vrlo osvježavajući. Skladnost rakije te okus višnji uz intenzivno prirodno crvenu boju kvalitetan je liker kojeg konzumiramo rashlađenog.

Naslov

Go to Top